• darkblurbg

In het digitale tijdperk volgen veranderingen, wijzigingen en noviteiten elkaar in een razendsnel tempo op. Internetrecht is een specialisme op zich. De opkomst van nieuwe media (LinkedIn / Twitter / Facebook) maakt duidelijk dat de verworvenheden van Internet ook risico’s met zich mee brengen.

Smaad, laster of gewoon onjuiste mededelingen op Internet geven aanleiding tot 'notice and take down' acties, waarbij men de schrijver én de hostingpartij kan aanpakken. Het online verspreiden van materiaal in strijd met auteursrechten van derden levert meteen een grootschalige inbreuk op.

Vraagt u zich trouwens ook af of al die relaties van uw medewerker op LinkedIn nu uw relaties zijn of de relaties van uw medewerker? Nadenken over een nieuwe invulling van een relatiebeding kan zinvol zijn. Daarmee komt meteen de Wet bescherming Persoonsgegevens om de hoek. Privacybescherming wordt belangrijker naarmate er makkelijker gegevens op het Internet worden vrijgegeven. Hoe beschermt u zich zelf en onder welke voorwaarden mag u zelf gegevens verzamelen?

Rechtsvragen op dit terrein zijn divers en oplossingen komen uit verschillende rechtsterreinen. Als specialisten op dit vakgebied weten we de juiste combinaties te maken.

Advies nodig?

Ja, bel mij terug: